El passat dimarts 30 d’Abril es va celebrar la jornada Desfake a la Fundació Bofill de Barcelona
La jornada va consistir en la presentació de la Fundació i com duien a terme el projecte pilot Desfake a deu escoles catalanes.
Més tard es va celebrar una taula rodona amb els següents participants: Lorenzo Marini, Cofundador i cap de estratègia i impacte de Verificat.
Joan Cuevas, director general d’innovació, investigació i cultura digital en el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Pilar Martín, cap d’estudis de Secundària de l’Institut Escola Rec Comtal; Iolanda Parra Garcia, periodista, antropòloga i professora de secundària. Centres Desfake, moderat per Cristina Figueras, responsable de Verificat Escola. Van compartir diferents idees sobre com la desinformació s’ha convertit en un problema greu i com amb l’ajuda d’aquesta organització, estan aconseguint educar als alumnes des de ben petits.
Els especialistes van tractar diferents visions d’aquest tema i van utilitzar diverses estadístiques per analitzar el problema com per exemple: El 74% del professorat percep que el seu alumnat està desinformat. El 64% del cos docent creu que no s’han invertit prou recursos per treballar l’AMI. Un 75% d’aquests infants afirmen que tenen dificultats per desconnectar-se. El 42% d’aquest infants declaren que no tenen cap mena de limitació familiar en el seu ús i un 47% dels infants tenen entre 10-11 anys.
En conclusió, en aquesta jornada es va donar a conèixer el projecte defake que van experimentar el propi programa a través de la col·laboració de 10 escoles on comentaven que el projecte els agrada molt però també comentaven que la manca de temps al currículum feia que no fos gaire facil d’implementar. Us animem a implementar aquest projecte al vostre centre per així facilitar als estudiants a tenir una visió crítica.