Font: influenciamusical.com
/

La música, l’eina més poderosa que utilitzen els adolescents avui en dia

Per: Marian Hidalgo

Avui en dia, l’eina més poderosa sense dubte i que ens permet connectar amb els altres és la música.

La música és una mena de teràpia per als adolescents. Gràcies al ritme que proporciona ens pot generar emocions ja sigui per la lletra o perquè ens veiem reflectits en el missatge que transmet, o fins i tot, transportar-nos al passat, recordant amb enyorança un instant de la nostra infantesa. 

És per això que, des de ben petits, la música està present a les nostres vides. Quan un nadó no pot dormir, molts pares recorren a les típiques cançons de bressol, per poder calmar-lo i que pugui dormir tranquil·lament.

“Els cervells infantils han de ser capaços de rastrejar els esdeveniments auditius de manera predictiva per donar sentit a la música”, Laura Cirelli, Universidad de Toronto Mississauga, Boston.

Ara bé, no penseu que la música no influeix en el nostre comportament perquè si no, esteu ben equivocats. Sembla mentida que tot el que ens envolta repercuteix, en certa manera, en el nostre comportament, en la manera de relacionar-nos amb els altres, a l’hora d’estudiar…

En l’esport, la música està molt present: quan els adolescents van al gimnàs, la majoria està amb els auriculars connectats al mòbil, ja que la música que escolten els motiva.

Segons un macroestudi fet per Audience Net per a la Federació Internacional de la Indústria de Fonografia, els adolescents entre 14 a 18 anys escolten música una mitjana de 20 hores setmanals, llavors podem afirmar que la música és essencial a les nostres vides. 

Per concloure, puc dir que la majoria dels estudiants, quan no saben què fer o simplement per relaxar-se o fer qualsevol esport recorren a la música.  Avui en dia, ningú sabria què seria d’aquest món sense la música.